nams roterno

NAMS Roterno

NAMSILAN ROTERNO ON MAKEISEN KALTAINEN HEDELMÄ, JOKA VOI AIHEUTTAA MAKURIIPPUVUUTTA.

Roterno on tomaattien kuninkaallinen, tai vähintään aatelinen, herttuatar tai ainakin joku sen tasoinen ja sen kasvattaminen ja hoitaminen vähintään yhtä hienovaraista. Siksi se ei onnistu ihan joka bulkkitarhassa.

Jos olet joskus ihmetellyt miten NAMSilan Roterno-tertuissa on aina 5-6 tomaattia, niin se on huolellisen hoitamisen ansiota. Roternojen kukinnot nimittäin trimmataan aina rasiaan sopivaan määrään jo kukintovaiheessa, niin että oksan ravinteet jakaantuvat ja keskittyvät tasaisesti, eikä synny hävikkiä.

NAMSilan Roternot poimitaan vasta kypsinä tertuissaan, joissa ne jatkavat mehevöitymistään vielä kotonakin. Roterno on tunnettu täyteläisestä, matalahappoisesta maustaan ja niissä on korkea sokeripitoisuus. Roternot sopivat kaikenlaiseen ruoan laittoon, mutta ovat parhaimmillaan tuoresalaateissa, leivän päällä ja tietysti kaikissa YesYesYes- ja Madonna-ravintoloiden resepteissä.

 

Tomaatteja

NAMS Piccolo

VIHREÄT KUULAT ON NIIN YSÄRIÄ. TÄÄLTÄ TULEE PUNAISET KUULAT.

Piccolo on NAMSilan jengin pienin tyyppi ja yhtä makea kuin kuuluisat vihreät marmeladit. Piccolot nyt vain ovat suunnilleen sata kertaa terveellisempiä.

NAMSilat Piccolotkin tykkää isompien serkkujensa Roternojen tapaan hengailla jengeissä, joten nekin poimitaan aina vasta kypsinä ja toimitetaan hyvin varustettuihin marketteihin tertuissaan pakattuina 100% kierrätettäviin rasioihin.

Jos NAMSilan Roterno on tomaattien kuninkaallinen, niin kyllä meidän Piccolo on yhtä kaukana tavistomaatista kuin Grand Cru Vin de Tablesta. Ne ovat vuosikymmenten kuluessa, huolella jalostettuja eksklusiivisia, mansikkamaisia makuelämyksiä.

Tarjoile niitä sellaisenaan, salaattien seassa tai valmista vaikka herkullisia Madonnan Bruschetteja.

 

Tomaatteja kulhossa

NAMS Encore

PAREMPI ÖVERIT KUIN VAJARIT.

NAMSilan Encore on tarkoitettu isoon nälkään. Sellaiseen, jossa koko perheelle tehdään Bolognesea niin kuin Mamma Mia sen on opettanut, mutta vähän isommassa kattilassa.

Jokin aika sitten toteutettiin sokkotesti, missä kaksi kolmesta suomalaisesta kuluttajasta valitsivat Encoren parhaimmaksi tomaatiksi. NAMSila on yksi harvoista kasvihuoneista, joka niitä enää kasvattaa, koska muut, helppohoitoisemmat, lajikkeet sopivat paremmin teolliseen konepoimintaan, -lajitteluun ja -varastointiin.

NAMSilan Encoret kerätään aina vasta kypsinä, lajitellaan hellin käsin ja toimitetaan suoraan lähimarketteihin. Siksi niissä on tallella Encoren mehukas, vahva ja lihaisa, sopivan kirpeä maku.

NAMSIEN kesän MAKUUN ON SYYNSÄ: ME TEEMME ASIAT TOISIN.

1. NAMSila on Skandinaavian ensimmäinen, puolisuljettu, automatisoitu kasvihuone, joka takaa tarkkaan valituille lajikkeillemme ja niiden hedelmille hallitun ja kontrolloidun kasvuympäristön. Me tiedämme molekyylien tarkkuudella mitä kasvihuoneeseemme tulee ja mitä sieltä lähtee.

2. NAMSit poimitaan ja lajitellaan aina käsityönä, tämä takaa että hedelmiä käsitellään huolellisesti, niitä ei revitä tai kolhita.

3. NAMSien kuoresta löytyy myös kesätomaatin aito maku ja niitä on turvallista syödä sellaisenaan, koska me emme käytä ruiskutettavia torjunta-aineita.

4. Roterno, Piccolo ja Encore lajikkeemme on valittu parhaan maun perusteella, ei tuotantomäärän maksimoimiseksi. Me kasvatamme vähemmän, mutta parempaa.

5. NAMSit poimitaan aina vasta täysin kypsinä. Näin ne ehtivät keräämään itseensä emostaan kaiken maun ja saavat kauniin punaisen värinsä.

6. Roternojen ja Piccoloiden tertun vihreä oksa säilyttää tomaatit pidempään hyvänä ja antaa tomaateille lisää makua vielä niiden ollessa rasiassa.

nams kuvitus

Ja sit vielä terveiset, sekä muutama pikku tomaattitipsi sinne kotiin jääkaapin äärelle.

Meidän NAMSit myydään kauniisiin, suljettuihin rasioihin pakattuina monestakin syystä: Tärkein niistä on se, että meidän tomaattejamme eivät ole päässeet koskemaan muut ennen kuin sinä avaat rasian kotonasi. NAMSien laareissa kyhjöttäviä kavereita kun pyörittelee päivästä toiseen myös moni laarivalkkaaja.

Juu, ja sitten, moni tämän jo tietääkin, mutta aina siitä on hyvä muistuttaa: Säilytetään NAMSit rasioissaan huoneenlämmössä, niin ne jatkavat kypsymistään ja imevät ravinteita oksastaan. 

Roterno ja Piccolo terttutomaattimme kannattaa nauttia luonnon kypsyttämässä järjestyksessä, eli aloittaa köynnöksen paksummasta päästä. Niin ne jatkavat kypsymistään ja imevät köynnöksestään lisää ravintoa, jollei sitten vain käy niin kuin ainakin meille usein käy, että tulee ahmaistua kaikki kerralla, kun kerran makuun on päässyt.